Home

Waarom bloggen? De voordelen van bloggen voor bedrijf en marketing

Met bijna 4 miljard mensen wereldwijd die momenteel verbonden zijn met het internet, is er nog nooit een beter moment geweest voor bedrijven om bloggen op te nemen in hun marketingstrategie.

Niet alleen zorgt bloggen voor meer websiteverkeer en het promoten van uw producten en diensten, maar het helpt u ook vertrouwen op te bouwen bij uw potentiële klanten.
In dit artikel belichten we de vele voordelen van bloggen voor bedrijven en hoe u aan de slag kunt met het creëren van relevante inhoud die inkomende links en verkeer naar uw site oplevert.

De voordelen van bloggen voor bedrijven

Een vraag die veel mensen stellen na het starten van een bedrijf is of bloggen in 2021 wel de moeite waard is.

Kort antwoord: Ja! En hier de redenen waarom wij dat zeggen.

1. Het helpt verkeer naar je website te sturen.
Steek je hand op als je meer websitebezoekers wilt. Ja, ik ook.

Denk nu eens aan de manieren waarop mensen uw website vinden:

Ze kunnen uw naam in hun browser typen, maar dat is voor een publiek dat u al heeft. Ze weten wie je bent, je bent op hun radar, en dat helpt je niet om meer verkeer te krijgen bovenop wat je al krijgt.
Je zou kunnen betalen voor verkeer door het kopen van een e-maillijst (waag het niet!), blasting hen, en hopen dat sommige mensen te openen en te klikken op de e-mails. Maar dat is duur en, je weet wel, illegaal.
U zou kunnen betalen voor verkeer door het plaatsen van tonnen van betaalde advertenties, die niet illegaal is, maar nog steeds vrij duur. En op het moment dat je geen geld meer hebt, stopt je verkeer ook met komen.
Dus, hoe kunt u nieuw verkeer of lezers naar uw site te trekken? Dat kan door te bloggen en uw site te optimaliseren voor zoekmachines.

Hier is hoe het werkt.

Denk na over hoeveel pagina’s er zijn op uw website. Waarschijnlijk niet veel, toch? En bedenk eens hoe vaak u die pagina’s bijwerkt. Waarschijnlijk niet zo vaak, toch?

Nou, bloggen is een geweldige manier om beide problemen op te lossen.

Elke keer dat u een blog post maakt en publiceert, is het een geïndexeerde pagina meer op uw website, wat betekent een kans meer voor u om op de zoekmachine resultaten pagina (SERP) te verschijnen en verkeer naar uw website te sturen in organische zoekopdrachten.

We zullen later meer ingaan op de voordelen van bloggen voor je SEO, maar het is ook een extra signaal aan Google en andere zoekmachines dat je website actief is, en dat ze regelmatig moeten kijken welke nieuwe content er aan de oppervlakte komt.

2. U kunt de inhoud van uw blog hergebruiken voor sociale media.
Bloggen voor uw bedrijf helpt u ook om ontdekt te worden via sociale media. Telkens wanneer u een nieuw artikel schrijft, creëert u inhoud die mensen kunnen delen op sociale netwerken – Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest – wat helpt om uw bedrijf bloot te stellen aan een nieuw publiek dat u misschien nog niet kent.

Bloginhoud helpt ook uw aanwezigheid op sociale media in stand te houden.

In plaats van uw social media manager steeds te vragen om nieuwe content te creëren voor social media (of die content zelf te creëren), kan uw blog dienen als die opslagplaats van content.

U versterkt uw sociale bereik met blogcontent en drijft nieuwe websitebezoekers naar uw blog via uw sociale kanalen. Een mooie symbiotische relatie, moet ik zeggen.

Het helpt verkeer om te zetten in leads.

Nu je wat verkeer naar je site hebt via je blog, heb je een kans om dat websiteverkeer om te zetten in leads.

Zoals elke blogpost die je schrijft een nieuwe geïndexeerde pagina is, is elke post een nieuwe kans om nieuwe leads te genereren.

De manier waarop dit werkt is eenvoudig: Voeg gewoon een lead-genererende call-to-action toe aan elke blog post.

Vaak leiden deze call-to-action naar zaken als gratis ebooks, whitepapers, factsheets, webinars, trials, of eigenlijk elke andere content waarvoor iemand bereid zou zijn om zijn informatie uit te wisselen.

Om even duidelijk te zijn voor iedereen die niet weet hoe traffic-to-lead conversies werken, het is zo simpel als dit:

Bezoeker komt naar website
Bezoeker ziet call-to-action voor een gratis aanbod
Bezoeker klikt op call-to-action en komt op een landingspagina, die een formulier bevat dat hij moet invullen met zijn informatie
Bezoeker vult het formulier in, verstuurt informatie, en ontvangt de gratis aanbieding
Als je naar beneden scrollt in deze blogpost, zie je een call-to-action knop.

In feite heeft 99,9% van de blogberichten die we publiceren een call-to-action knop, en die van jou zou dat ook moeten hebben. Dat is hoe u uw websiteverkeer omzet in leads voor uw verkoopteam.

Inbound Marketing – Blogging StrategieNote: Niet alle bloglezers zullen leads worden, en dat is oké. Niemand converteert 100% van de mensen die hun blog lezen in leads. Ga gewoon aan de slag met bloggen, plaats oproepen tot actie op elke blogpost, stel voor uzelf een benchmark vast voor het conversiepercentage van bezoekers naar leads, en streef ernaar deze benchmark elke maand te verbeteren.

Het zorgt voor resultaten op lange termijn.

De beste zakelijke blogs beantwoorden veelgestelde vragen van hun lezers en klanten.

Als u consequent waardevolle inhoud of artikelen voor uw doelpubliek creëert, wordt u in hun ogen een leider of autoriteit in de branche.

Kunt u zich de impact voorstellen van het versturen van een educatieve blog post die u schreef om dingen op te helderen voor een verwarde klant? Of hoeveel meer deals een verkoper zou kunnen sluiten als zijn leads bloginhoud zouden ontdekken die door hun verkoper is geschreven?

“Gezag vestigen” is niet zo’n concrete metriek als verkeer en leads, maar het is behoorlijk krachtig spul. Je kunt het gebruiken om sales enablement te meten.

Want dat is uiteindelijk wat veel van uw blogberichten zijn.

Denk er eens over na:

Stel dat prospects antwoorden op hun alledaagse vragen vinden via blogberichten die door mensen van uw bedrijf zijn geschreven. In dat geval is de kans veel groter dat ze in de verkooptrechter zullen vertrouwen op wat u te zeggen hebt omdat u hen in het verleden hebt geholpen – zelfs voordat ze geïnteresseerd waren om iets van u te kopen.
Prospects die uw blogberichten hebben gelezen, gaan doorgaans de verkooptrechter in met meer kennis van uw producten en diensten, uw plaats op de markt en uw bedrijfstak. Dat zorgt voor een veel productiever verkoopgesprek dan een gesprek tussen twee relatieve vreemden.
Verkopers die specifieke vragen tegenkomen die een diepgaande uitleg of een gedocumenteerd antwoord vereisen, kunnen putten uit een archief van blogberichten. Deze artikels helpen niet alleen het verkoopproces sneller te laten verlopen dan wanneer een verkoper de middelen uit het niets zou moeten creëren, maar ze positioneren de verkoper ook als een nuttige hulpbron voor hun prospect – en helpen zo vertrouwen op te bouwen.

Bloggen helpt bij linkbuilding.

Inkomende links of backlinks behoren tot de 200 factoren die het Google-algoritme in overweging neemt bij het rangschikken van een site op de resultatenpagina van de zoekmachine. Veel experts en kleine ondernemers geloven ook dat backlinks de 3e meest cruciale factor zijn in zoekmachine optimalisatie.

Hoewel het genereren van inkomende links essentieel is, zegt 41% van de SEO-experts dat linkbuilding het meest uitdagende onderdeel is van zoekoptimalisatie.

Wanneer u artikelen maakt die niet alleen waardevol zijn voor uw potentiële klanten, maar ook voor andere bedrijven die uw publiek ziet als leiders in de industrie, is het gemakkelijker om relevante links te verkrijgen.

Links voor gezaghebbende websites dienen als een stem van vertrouwen of aanbeveling van andere websites. En het is een signaal naar Google dat u betrouwbaar bent en een expert in uw branche.

Een ander voordeel van backlinks is dat ze u helpen uw domeinautoriteit op te bouwen, wat helpt uw algemene vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

Het zorgt voor resultaten op lange termijn.

Het zou fantastisch zijn als u een reis naar Hawaï zou kunnen maken, naar de sportschool zou kunnen gaan en zoveel uren zou kunnen slapen als u wilt, en toch verkeer naar uw site zou kunnen leiden.

Maar goed nieuws! Dat is wat bloggen doet – in de eerste plaats via zoekmachines.

Dit is wat ik bedoel:

Stel je voor dat je op zondag een uur gaat zitten om een blogbericht te schrijven en te publiceren. Laten we zeggen dat die blog post krijgt u 100 views en tien leads op maandag. Je krijgt nog eens 50 views en vijf leads op dinsdag als een paar meer mensen het vinden op sociale media, en een aantal van uw abonnees komen op hun e-mail en RSS. Maar na een paar dagen is de meeste ophef over dat bericht weggeëbd en heb je 150 views en 15 leads binnengehaald.

https://meervanmir.eu


 

https://www.internationaal-verhuizen.nlhttps://www.internationaal-sneltransport.nlhttps://www.vdncleaning.behttps://www.linkbuilding-pakket.behttps://www.linkbuilding-die-werkt.behttps://www.linkbuilding-pakket.nlhttps://linkbuilding-strategie.behttps://www.linkbuilding-service.nlhttps://wat-is-linkbuilding.behttps://www.linkbuilding-uitbesteden.behttps://www.linkbuilding-strategie.nlhttps://www.linkbuilding-tips.nlhttps://www.linkbuilding-uit-besteden.nlhttps://www.linkbuilding-voorbeeld.nlhttps://www.seo-link-building.nlhttps://www.picknicktafelbetaalbaar.nlhttps://picknicktafelbetaalbaar.behttps://tuinmeubelenbetaalbaar.behttps://tuinmeubelenbetaalbaar.nlhttps://www.opkoperdirect.behttps://www.personal-coach-haarlem.nlhttps://www.bkrverwijdering.nlhttps://sparklesinside.nl –  https://www.vanessablogt.be